JTAG Blackmagic Probe has anybody used

Hi Im trying to get the JTAG working on the Autonomo and what tools.
I was wondering if anybody else has tried this - or any hints.
I have two Autonomo Rev5 recently purchased with 10pinJ1 (thankyou thankyou).

I’ve started with the BlackMagic Probe (but also have a MultiLink Universal, NXP LPC-Link2 …)
I plugin the JTAG cable and then BlackMagic USB which enumerates successfully.
Then plugin the Autonomo USB to power it.
I start in platformio/VisualStudio and in the terminal bring up
C:\Users\ user\ .platformio\packages\toolchain-gccarmnoneeabi\bin\arm-none-eabi-gdb.exe
GNU gdb (GNU Tools for ARM Embedded Processors) 7.10.1.20160923-cvs
Then type
(gdb) target extended-remote COM8
(gdb) monitor version
Black Magic Probe (Firmware v1.6) (Hardware Version 3)
(gdb) monitor jtag_scan
Target voltage: 3.3V
JTAG device scan failed!

I could only find the Rev3 schematic - https://support.sodaq.com/sodaq-one/autonomо/schema/
but it looks like it should suppport JTAG.
https://1bitsquared.com/products/black-magic-probe
https://github.com/blacksphere/blackmagic/wiki/Getting-Started
https://docs.platformio.org/en/latest/plus/debug-tools/blackmagic.html
https://gitter.im/blacksphere/blackmagic
https://github.com/blacksphere/blackmagic/blob/master/src/target/samd.c

Oh I guess I found its SWD (not JTAG) so when i use
(gdb) mon s
Target voltage: 3.3V
Available Targets:
No. Att Driver
1 Atmel SAMD21J18A (rev D)

Now next issue is how to connect it to the platformio/BlackMagic … but I should probably take that question to forum.sodaq.com - seems like a similar question at https://community.platformio.org/t/pio-debugger-works-like-a-charm-using-blackmagic-probe-first-time-only/6727